Internet marketing

Sam web sajt ne može generisati prodaju. Promocija resursa u sistemama pretraživanja pomaže privući korisnike, ali ne garantuje da će obavljati kupovinu. Da bi posjetioci postali kupci, potreban je integrirani pristup promociji resursa. Ovaj zadatak postavlja internet marketing.

Internet marketing je kompleks mjera koji pomaže povećanju autoriteta i pozicije web-sajta, njenih proizvoda i usluga u virtualnom prostoru. Online marketing se sastoji od istih komponenti kao i tradicionalni marketing: proizvod, cijena, promocija, mjesto prodaje.

Kompletna promocija web sajtova omogućava vam povećanje prometa na web stranici, povećanje svijesti kod korisnika o brendu, lojalnost kupaca i, što je najvažnije, povećanje prodaje. Na ovaj način ćete dobiti više kupaca iz različitih izvora po nižoj cijeni.

Osnovni instrumenti za web marketing

- SEO optimizacija. Ona se sprovodi radi podizanja resursa u pretraživačima. Glavni cilj je pokazati web sajt ciljnoj publici.

- Oglašavanje i promocija na društvenim mrežama. Društvene mreže pomažu privući nove kupce i biti bliže kupcima. Ovdje možete stvoriti zvaničnu grupu kompanije, kao i iskoristiti mogućnosti targetirovanog oglašavanja.

- Kontekstualno oglašavanje. Pomaže u brzom privlačenju ciljne publike na web sajt. Oglašavanje će se pojaviti na najbolja mjesta u rezultatima pretraživanja, u e-pošti, na stranicama trećih sajtova. Takvo oglašavanje je nenamjetljivo i efikasno.

- Banerno oglašavanje je kupovina oglasnog prostora na trećem sajtu. Razlika od kontekstualnog i targetiranog oglašavanja: njegova cijena ne zavisi od broja pojavljivanja i klikova.

- Email marketing. Omogućuje vam brzo informiranje kupaca o novim proizvodima i promocijama, uspostavljanje snažnog i pouzdanog kontakta s ciljanom publikom.

- Arbitraža trafika. Privlači ciljanu publiku na stranicu, štedeći budžet za oglašavanje. Za to se koriste partnerski programi, teaserne mreže i druge vrste oglašavanja.

- Video reklama. Pomaže u povećanju svijesti o robnoj marki, poboljšanju imidža kompanije i privlačenju dodatnog trafika na web sajt.

Obavezni uslov za promociju vašeg web sajta je saradnja sa internet marketologom, koji neće samo upravljati vašim budžetom, analizirati i podesiti efikasnost, nego će i poboljšati vaš resurs. Jer ako vaša web lokacija nije pogodna za korisnike, nije dovoljno atraktivna i informativna, neće biti prodaje!

Kompleks instrumenata koji su potrebni za promociju web stranice u svakom se slučaju određuje posebno za svakog klijenta. Morate da razumijete da nisu sve metode promocije jednako efikasne za različite vrste sajtova. Strategija promocije razvije se na osnovu detaljne analize aktivnosti kompanije, ciljne publike i dodijeljenih zadataka. Efikasni internet marketing zahtijeva profesionalan pristup.

Šta nudimo?

Ako želite povećati prodaju na web sajtu, stručnjaci našeg studija Vikivil pomoći će vam u tome. Kompletni internet marketing uključuje usluge sljedećih stručnjaka:

- Internet marketolog. Njegov zadatak je izrada efikasne strategije promocije, voditi i kontrolisati proces u toku izrade cijelog projekta.

- Kopirajter. Njegov zadatak je ispuniti vašu web stranicu jedinstvenim tekstovima koji su zanimljivi za korisnika i atraktivni za sisteme pretraživanja.

- Programer. Obavlja posao na poboljšanju sajta, čineći ga što je moguće korisnijim.

- Content Manager. Ispuniće vaš web sajt tekstualnim i grafičkim podacima, pratiće relevantnost informacija i ažuriranja podataka.

- SEO optimizator. Njegova misija je podignuti vaš internetski projekt do TOP-10 popularnih pretraživača.

- Direktolog. Njegov zadatak je prilagođavanje i održavanje reklamne kampanje u Google AdWords

- SMM specijalista. Kreiraće svoju zvaničnu grupu na društvenim mrežama i baviće se njenom promocijom.

Na vašom web sajtu će raditi čitav tim stručnjaka različitih profila. Usluga se plaća u dvije faze: fiksni trošak rada +% od prodaje. Stoga nas lično zanima da internet marketing daje željeni rezultat, a vi možete povećati prodaju. Ova usluga u našem web studiju podijeljena je na tri tarife, a svaka tarifa uključuje usluge svih stručnjaka, kao i cijeli spektar usluga. Cijena internetskog marketinga u našem studiju zavisi samo od nivoa konkurencije vašeg biznisa. Što je biznis konkurentniji, to je više troškova za njegovu promociju.

- "Tarif LIGHT". Cijena je 1 000 eura - kompletni internet marketing za slabokonkurentni biznis.

- "Tarif STANDARD". Cijena je 2 000 - 3 000 eura – kompletni internet marketing za srednjekonkurentni biznis.

- "Tarif MAXI". Cijena je od 4 000 eura – kompletni internet marketing za visokokonkurentni biznis.

Pored kompleksnih usluga, pružamo i odvojene usluge za SEO promociju, promociju u društvenim mrežama, kreiranje i vođenje reklamne kampanje u Google AdWords.

Uvijek smo spremni odgovoriti na vaša pitanja! Možete ostaviti zahtjev i dobiti detaljnije informacije putem telefona: 069609970  (Viber); Telegram: wykiwyl

POSEBNA KOMERCIALNA PONUDA TOKOM JEDNOG RADNOG DANA

Volimo ono što radimo i trudimo se pružiti najbolje usluge našim klijentima. Pošaljite nam prijavu za sastavljanje posebnoj komercijalnoj ponudi za vas!
ZATRAŽITE PONUDU